PIOEN

Betekenis PIOEN

De prachtige pioenroos staat symbool voor
een gezond en gelukkig leven,
iets waar we als mens toch allemaal naar streven. 

Net als de pioenroos starten we als mens klein, maar we hebben het allemaal in ons om uit te groeien tot en te schitteren als een oogverblindende bloem. In onze praktijk krijgt het groeiproces dan ook een centrale plaats: groeien door Positiviteit, Inspiratie, Ontmoeting, Empathie en Nabijheid. De bijzondere boodschap die de pioenroos uitstraalt, is een mooie levenswijsheid om als een mantra te omarmen: 'Probeer altijd eervol en respectvol te handelen, wees niet bang om je fouten toe te geven en deel je liefde met zoveel mogelijk anderen'.

Positiviteit

Positiviteit kun je leren!
Door positief in het leven te staan geef je jezelf de nodige energie en de juiste boost om je doelen aan te pakken en te geloven in je eigen kunnen. Vaak zijn we ons niet bewust van alle negatieve gedachten die in ons hoofd blijven malen waardoor we aan 'tunneldenken' doen. Vastgeroeste denkpatronen leren herkennen is dus de boodschap waardoor we creatiever, optimistischer en ontvankelijker worden voor nieuwe inzichten.

Inspiratie

Mindfulness en meditatie zorgen voor mentale ontspanning, voor een betere nachtrust, voor minder angsten, voor meer focus en balans... Zeker het proberen waard dus!
Geestelijk welzijn bereik je ook door te werken aan je zelfvertrouwen, door je talenten te ontplooien, door kwalitatieve relaties op te bouwen en realistische en persoonlijke doelstellingen op te stellen. Samen gaan we op zoek naar wat het leven jou allemaal te bieden heeft.

Ontmoeting

Door elkaar te ontmoeten in gesprek, ontmoet je ook jezelf en werk je aan je persoonlijke ontwikkeling. 
Op welke manier communiceer je met anderen en met jezelf? Wat zijn je kwaliteiten, valkuilen, irritaties en uitdagingen? Wat zijn jouw kernovertuigingen die jouw gevoelens en gedragingen gaan bepalen? Via Rationeel Emotieve Therapie leer je jezelf beter kennen zodat ook je relaties zullen verbeteren en je conflicten in een ander daglicht zult zien.

Empathie

 Echt en objectief luisteren is een kunst: al te vaak worden onze boodschappen verkeerd ge├»nterpreteerd, gekleurd door het referentiekader van de ontvanger of gaan ze verloren door een teveel aan ruis. Pioen is een plek waar je in alle vertrouwen en rust jezelf kan en mag zijn, waar je je verhaal kan doen aan iemand die begrip toont, niet oordeelt en je aanmoedigt om de beste versie van jezelf te worden. Kortom, een echt luisterend oor.

Nabijheid

Samen sta je sterker dan alleen!  Sociale steun geeft je een veilig gevoel en werkt bovendien stressreducerend. Door samen (sub-)doelen op te stellen aan de hand van het SMART-principe blijft je motivatie aangescherpt om de dingen werkelijk aan te pakken zodat je bewuster, gelukkiger en energieker door het leven gaat. Als 'Pioenier' geef je uiteraard zelf het tempo en de richting aan. Wij zijn er om jou te ondersteunen.